Hvordan kan jeg som udlejer få dækket skader forårsaget af lejer
Boliger.dk bruger cookies for at huske dine indstillinger, vise relevante reklamer og brugerstatistik. Nogle af disse data bliver delt med sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Hvis du fortsætter med at bruge Boliger.dk vil det ses som en accept af disse cookies. Få flere oplysninger. OK, det er forstået..
  Du er ikke logget ind. Log ind eller opret din egen gratis boligannonce.
Du er her: Forsiden af Boliger.dk > Forum > Jura > Hvordan kan jeg som udlejer få dækket skader forårsaget af lejer
Boliger.dk - Hvordan kan jeg som udlejer få dækket skader forårsaget af lejer
Opret annonce Boliger til leje Lejebolig søges Boliger til salg Køberkartotek Bytte bolig Forum
Forumoversigt

Opret et sprgsml

Kontakt Boliger.dk

Hvordan kan jeg som udlejer få dækket skader forårsaget af lejer

10/2 '11 10:49
maltesmursten
jeg har udlejet en villa hvor lejer fraflytter, men der var flere ting som var ødelagt og jeg havde i den forbindelse ca 14000 i udg dokumenteret, alligevel mente LLO at al depositum skulle returneres medmindre jeg ville kør en sag med deraf for mig forbundne omkostninger og måske alligevel tabe sagen
lejekontrakt var udfærdiget af advokat.
men det kan vist ikke svare sig for den viste sig at være good for nothing da der var mange ting der ikke var taget højde for.
er der nogen som har erfaring med en advokat eller forening som kan hjælpe med at strikke noget sammen som dur ellers kan jeg ligesågodt lade pengene stå i banken
16/6 '11 11:38
Suzanne B
Hej!

Jeg har skrevet til et par andre herinde om www.sapu.dk fordi jeg selv har haft stor gavn af dem i min tid som privat udlejer.

Mange advokater er nemlig, som du selv skriver, ikke pengene værd. Ikke alene koster de frygtelig mange penge pr. time, men netop lejeret er et kompliceret emne som kun få advokater har helt styr på.

www.sapu.dk rådgiver de private udlejere, hjælper med lejekontrakt, tvister omkring depositum mv. De har en række standard dokumenter liggende, en liste over dårlige lejere (SAPU Listen) og svar på flere hundrede spørgsmål fra andre udlejere.

Suzanne
8/11 '13 11:11
Jakob Alsøe
Vi har haft samme problem med en lejer. Det eneste man kan gøre er, at udarbejde en udførlig indflytningsrapport som skal være underskrevet af lejer. Dernæst skal man udarbejde udflytningsrapport som dokumentation for skader etc.
MEN, det er ekstremt besværligt at lave denne rapport og især at få den gjort fyldestgørende nok til kunne holde i retten.
Som udlejer er man meget ringe dækket så man skal også have en del tillid til lejer - det kan være svært at vurdere når man skriver under.
16/12 '13 16:14
lone
Hej !!
Det er rigtig trist, at det altid er lejer som er dem der får hjælp, vi har et hus vi udlejer pga vi ikke kunne sælge det , da vi fandt lige det hus som vi ønskede os valgte at leje huset ud.
vi har nogle lejer, som har valgt at flytte, som også er ok, men nu betaler de så ikke husleje, har prøvet at kontakte dem, uden held ved ikke hvor de er flyttet hen, der er stadigvæk 2 mdr af deres opsigelse, men som sagt har de ikke betalt for dec endnu, hvad gør man så lige.
Da de og sagde lejemålet, sagde de at vi skulle tage huslejen af depositum, men det sagde jeg vi ikke kunne, men han påstod at hvis han sagde var det mundtlig gældende det havde han fået at vide ved llo .
nogen med erfaring... der er en del der ikke er klar derinde, og dep. skal jo bruges til det hvis de ikke selv ordner det.
vi var så flinke at det forudbetalte husleje kunne de bare betale lidt hen af vejen , men aldrig har de indbetalt ekstra, nu er det også sådan at de mener de har betalt forudbetalt husleje, men det kan man jo se på indbetalinger de ikke har.
øv godtnok spændt på hvad der sker, de truer og med llo , men det os som ikke får vores penge, syntes også llo skal vurdere deres kunder....
2/1 '14 6:39
kanuski
Hej de kan godt bruge indskuddet til husleje men send dem et anbefalet brev at når de ikke har betalt husleje er du nødsaget til at opsige dem her og nu, og husk at der kommer rykker på på 250 kr. pr. gang de skal meddele hvor de flytter hen inden for 2 uger men du kan gå på borgerservice og få deres adresse det koster 75 kr. hvis de bor i samme kommune
2/1 '14 10:37
lone
det prøver jeg tak
26/7 '15 10:02
erik
hvad er straffen for at afbryde el. og eller vand til lejligheden da de ikke har eller vil betale husleje. der er lavet en aftale om at afdrage depositum over tre mdr. der er kun betalt et afdrag, og vi bliver fyldt med løgn dagligt, nu kan det sgu, være nok. ERIK
14/10 '15 2:20
Morten
Hej Erik

Det er ikke helt vejen frem. Du skal skrive rykkere for manglen på indbetalinger i henhold til lejekontrakten. Og efter 1. rykker kan du pålægge rykkergebyr. Hvis de stadigvæk ikke betaler, kan du opsige dem, og forlange dem udsat ved hjælp af fogedretten, der kan kræve sig adgang til lejligheden, og der med overdrage den til Jer.

Som udlejer er du "virksomhed" om du vil det eller ej, og din bolig er ikke længere noget du har råderet over hvis du udlejer den. Hvis lejer ikke overholder kontrakten og betalingsdeadline kan du dog opsige kontrakten, og kræve at de fraflytter. Håber du kan bruge det, selv om det er lidt tid siden du skrev ;)
14/10 '15 9:13
erik. m.
tak for indlægget morten. sagen startede i maj måned og vi har fået en dato for udsættelse okt. d.v.s. at der skal gå - 5-6 mdr. før de idioter er ude, de har nu ganske givet raseret hele boligen, har vi hørt fra en medarbejder i kommunen at de gør hvergang de bliver smidt ud. med manglende husleje, energiforbrug opretning af bolig vil jeg skønne at beløbet vil blive ca.kr. 50000. idet vi må påregne tid til opretning og derefter tid til genudlejning. min forventning er at det sikkert bliver dyrere, og det er iøvrigt hvis vi opretter ved egen hånd. ERIK. ps. problemet er almindelig kendt som nomadefolk, kommunen og politikerne er revnende ligeglade, det er vel nok trist, de mener ikke at lejere kan finde på sådant.
14/10 '15 9:24
erik. m.
jeg glemte at spørge om der var nogen der var bekendt med om hvad straffen var for at lukke for vand og strøm, det kan jo være at det er væsentlig billigere end de kr. 50000-60000 som det koster os.
14/10 '15 15:26
Morten
Hej Erik

Ja, det er en trist historie. Og man skal virkelig passe på når man lejer ud. Det er derfor at det er en virkelig god ide altid at have det hele på skrift, fuld depositum og 3 måneders forudbetalt leje, altså svarende til 6 måneders leje, hvilket er den ENESTE sikring udlejere har har for ikke at at blive godt og grundigt røvrendt. jeg har selv måtte lære det på den hårde måde, og det er derfor jeg har læst grundigt på min lejejura :) Men det er nemlig usandsynligt træls og altødelæggende med lejere der ønsker at ødelægge udlejeres liv.

Men jeg kan måske så trøste dig med at det kunne have været MEGET værre. Der er folk der har mistet mange 100.000,- kroner på det. Det er ikke unormalt at det ender ud i tvang og tab i millionklasse. Forestil dig hvad en ejerlejlighed er værd, hvor der bor en lejer som har fået nedsat lejen til 1/3, og muligvis 1/2 af hvad udlejers udgifter er. Hvilket til sidst kan føre til udlejer ikke kan betale regningerne, og der med tvang. Så kan du forestille dig hvad folk vil give for en ejerlejlighed de ikke kan bruge, men hvor de skal betale for at have en lejer der ikke kan smides ud, og som næsten ikke betaler noget for at bo der. Der vil jeg påstå at 50-60.000,- er træls, men i omegnen af et tåleligt tab efter en dyr lærestreg.
Der er nok ikke så meget andet at sige at det er livets op og nedture der gør det spændende at leve, da det ville være røv kedeligt hvis alt altid gik efter vores hoved, og lige nu er dit liv så ufatteligt spændende :O) Men jeg håber at du kommer igennem det på en god måde, med det du nu engang har at arbejde med.
Måske det bedre kunne betale sig at bestikke dem til at flytte på en god måde, og lige give dem 10k med i lommen til depositum(husk lige at advar den næste udlejer ;) ) Selv om det lyder absurd, så er det måske noget af det som kan få sådan nogle typer til at hoppe på limpinden, og du kunne slippe billigere. Så kan du jo prøve at rejse erstatningskrav efterfølgende...

Men pøj pøj med det.
20/12 '15 15:34
Henriette
Hej. Vi har lejet vores nedlagt landejendom ud for første gang og desværre fandt vi nogle uoprigtige lejere. Hvordan forholder vi os til skader der sker imens lejerne bor der og som er forvoldt af lejerne selv? Vi har bedt dem betale udgifterne og udbedre skaderne inden for 14 dage skriftligt men har modtaget svar fra llo som påstår at lejerne ikke er forpligtet til at betale. Kan vi ignorere llo eller besvare via et nævn så vi kan sikre os at vi får udgifterne dækket. Skaderne skal udbedres snarest muligt men hvor skal regningen sendes hen? Ser frem til at høre nærmere.
20/12 '15 17:42
Morten
Hej Henriette

Det er ikke sådan lige at svare på, da det lidt afhænger af hvad I har skrevet i kontrakten. Men det kan være der er andre der ude der kan sige noget mere klogt :) Men eventuelt ville det nok være en god ide at snakke med en boligadvokat. Det er eventuelt muligt at få noget hjælp igennem SAPU, selv om det selvfølgelig også koster lidt. Men det er også virkelig vigtigt at man henten ved 100% hvad man gør eller betaler nogen for at vide 100% hvad man gør inden man kaster sig ud i udlejning. Husk at lejeloven er lavet til at sikre billige boliger til folk uden så mange penge/eller lyst til at betale så mange penge, og desværre ikke for at hjælpe boligejere med at dække omkostninger :(

Håber I finder en løsning, og rigtig glædelig Jul til dig og din familie
15/1 '16 22:51
Jonas
Hej

Et andet godt bud på juridisk hjælp er 'Juristerne' - en meget billigere løsning end advokaterne. Jeg fik hjælp af dem overfor min nu gamle udlejer, der ikke tog sig kyndigt af skimmelsvamp i min stue (opstod pga. utætte, gamle vinduer). De er specialister i lejeret og hjælper så vidt jeg ved både lejere og udlejer. Jeg kan klart anbefale dem!
Jeg kan finde frem: www.juristerne.dk og www.lejerensjurist.dk. Der er to Facebooksider med tilsvarende navne. Jeg igennem via 'Lejerens Jurist' på Facebook..
16/1 '16 2:08
Morten
Hej Jonas

Ja, umiddelbart som jeg læser de 2 tilbud så lyder de ret meget til at være et tilbud til lejere.

Det er lidt udfordringen, at der ikke er så mange hjælpeinstanser til private små udlejere, altså dem som kun udlejer en bolig eller værelse. Men SAPU står for sammenslutningen af private udlejere og er tiltænkt som udlejernes sammenslutning. Jeg er ikke længe selv medlem, da jeg ikke længere lejer ud. Men foreventer stærkt at melde mig ind igen, når jeg skal til at leje et par værelser ud.
16/1 '16 2:08
Morten
Hej Jonas

Ja, umiddelbart som jeg læser de 2 tilbud så lyder de ret meget til at være et tilbud til lejere.

Det er lidt udfordringen, at der ikke er så mange hjælpeinstanser til private små udlejere, altså dem som kun udlejer en bolig eller værelse. Men SAPU står for sammenslutningen af private udlejere og er tiltænkt som udlejernes sammenslutning. Jeg er ikke længe selv medlem, da jeg ikke længere lejer ud. Men foreventer stærkt at melde mig ind igen, når jeg skal til at leje et par værelser ud.
3/2 '16 16:32
lene olsen
Hej derinde
Har et rækkehus, som jeg lejer ud. de lejere jeg har nu kendte de forrige lejere. så da de hørte at huset var ledigt ringede de til mig og sagde de var meget interesserede, og de gamle lejere sagde god for dem, og umiddelbart virkede de både søde og fornuftige, så vi sagde ok til dem. Jeg skulle lige have lagt nyt gulv i køkkenet og bryggerset inden de flyttede ind, så jeg havde bestilt en murer der skulle lave arbejdet, og sagde til ham at der var fred og ro, da de først flyttede ind den 1-7-15. Ca 5 dage efter at han var påbegyndt arbejdet ringede han tll mig, meget irriteret, og spurgte mig hvorfor jeg ikke havde fortalt at den nye lejer var flyttet ind, jeg sagde at det havde jeg ikke givet ham lov til, og tog derud med det samme. ganske rigtigt han var flyttet 14 dage ind før tid og havde fået nøglerne af den tidligere lejer, det er en familie på 2 voksne og 2 børn. Jeg bad dem om øjeblikkelig om at pakke deres ting, og flytte tilbage til deres lejlighed, da mureren skulle kunne arbejde i fred og ro, dette nægtede de, og jeg vidste ærlig talt ikke hvad jeg skulle stille op.I deres lejekontrakt havde jeg skrevet at der ikke måtte være husdyr, og fordi at boligerne er meget tætte må der under ingen omstændigheder tørres tøj inden døre da det kan give fugt og skimmel, og at der minimum skal luftes ud med gennemtræk ca 3 gange om dagen. Alt dette har de skrevet under på. Så d. 14-12 sender de mig et billed af hjørnet i stuen, hvor de har haft en kommode op af væggen,og der er kommmet fugt, og noget der ligner skimmel, ikke ret meget. jeg beder dem om at vaske det af med noget svampedræbende, og lufte godt ud, og påpeger at der ikke må tørres tøj inde, på dette får jeg den mest uforskammede besked, at det gjorde de sku ikke , så det skulle jeg ikke beskylde dem for, de påstod at det var soklen der var utæt. Næste dag sender jeg mureren derud, for at kigge på soklen, der var intet i vejen, alt var helt tørt. han var kommet 5 min før så de var ikke hjemme da han kom, og tager i døren og råber hallo, da han tror de ikke har hørt ham, og ser så at hele gangen er fyldt med vådt vasketøj og påtaler over for dem ar der er smadder fugtigt. Næste dag får jeg fra lejer en sms om at han har kontaktet byggemyndighederne, og lige pluselig har de også fået stærke vejrtrækningsproblemer. Det her kan jeg se at jeg ikke selv kan håndtere, og tager en advokat, men kan se i bakspejlet at lejeret har hun ikke speciale i, hvilket jeg syntes hun skulle have oplyst mig om. jeg vil lige tilføje at jeg har haft huset i 10 år, og der har aldrig været fugt før.jeg finder så ud af at lejer har haft hund hele tiden, og også har anskaffet sig en kat, selv om der både er krydset af og skrevet at de ikke må have husdyr. han får en regning på vand og udskrift fra vandforsyningen, at han har brugt mere en har betalt og sætter så accontobeløbet op om måneden, men betaler ikke. Jeg vil lige tilføje at 10 min efter at han sendte billedet til af fugten, lå det på facebook, hvor han svinde mig til på det groveste og med navns nævnelse, jeg blev ret rystet. jeg bestilte et firma til at komme ud og tage test, og et firma til at lave hulmurs isolering, og har fået det lavet. Min advokat sade at nu havde jeg fundet mig i mere end man skal som udlejer, og skrev en advarsel til dem om dyrene skulle ud af huset inden 8 dage og de skulle stoppe øjeblikke med at tørre tøj indendøre. dette efterkom de ikke, så hun sendte dem en ophævelse af lejemålet,hvor de skulle vre ude inden for 14 dage ellers ville det blive overdraget til fogedretten og de ville blive sat ud, der kommer så brev fra deres advokat, hvor han blandt andet siger at de ikke kan have brugt så meget vand, så jeg skal tage vvsmand til at kigge på rørene. dette iværksætter jeg og de fejler intet. nu er jeg i den situation at min advokat ringegede til mig i onsdags, og sagde at hun trak sig hun mente jeg ville få en lang næse i retten. hvorfor i alverden sender hun en ophævelse afsted hvis hun ikke mener den kan effektureres. Jeg tror at hun har indgået et forlig med lejers advokat, for hun sender dem en advarsel om at det er beviseligt at der har været alle disse horhold, fortsætter de ryger de ud. Da tog min mand og jeg en beslutning og meddelte hende at vi selv ville bo der, og sælge vores eget hus, da min mand er pensionist og vihar en kæmpe have , så hun har sendt dem et brev med en opsigelse til d. 1-2-17. men nu kan jeg jo frygte at jeg også får ballade her.
der står jeg lige nu og foreløbig har det kostet mig 20.000 kr, bla til advokat
vh Lene
8/2 '16 20:23
Morten
Hej Lene

Til at starte med, så ja, det lyder som en rigtig træls historie. Og desværre en af de farer der er ved at leje ud. Det er noget man skal have stor respekt for, og sætte sig godt ind i før man gør det, eller købe sig fra det igennem en advokat med speciale i lejeret.

Jeg er lidt i tvivl om nogle af de sidste ting du skriver, fordi en ting er at du skriver om ting du vil have kørt igennem retten med hensyn til krav på betaling, og andet er forholdet med husdyr og smide dem ud. Jeg ville jo nok prøve at sørge for hurtigst muligt at begrænse dit tab på dine lejere ved at fastholder kravet om at smide dem ud hvis de ikke efterlever reglerne som forhåbentlig står beskrevet i lejekontrakten i forhold til husdyr og vasketøj... Men jeg ville klart anbefale dig finde en rigtig god advokat med speciale i lejeboligjura. Jeg har nok sagt det et par gange før, men det ville nok være en god investering at melde sig ind i SAPU.dk og eventuelt for noget hjælpe til en god advokat den vej igennem.

Men håber meget du finder ud af det. Det lyder til at have været en lang, sej kamp og på alle måder ulidelig umenneskelig ting at blive slæbt igennem. Men man må jo konstatere at alle mennekser ikke altid vil andres bedste, men rigtig ofte, vil andre mennesker sig selv det bedst, koste hvad det vil.
30/3 '16 12:53
Helle
Hej lene og jer andre

Jeg vil melde mig på Mortens hold og melde mig ind i www.sapu.dk for at undgå flere komplikationer.
11/1 '17 12:25
John
Hej
Vi har i sommeren 16 i 3 mdr. udlejet vores fuldt møbleret lejlighed med tilhørende garage. Da vi kommer hjem og gennemgår lejligheden viser det sig desværre, at der er flere ting der er ødelagt, der er flyttet rundt på møbler og diverse ting, og rengøringen er absolut ikke optimal. Vi må bruge en hel dag på at gøre rent og rydde på plads, så vi kan genkende vores ejet hjem. Men ikke nok med det, så er vores vinterdæk som stod i garagen forsvundet. Lejeren har også beholdt en nøgle til garagen.
Vi har så tilbageholdt noget af depositummet til dækning af de udgifter vi har fået. Er der nogen der ved om dette ikke er i orden?
Det skal lige tilføjes at vi i lejekontraktens § 11 særlige vilkår har skrevet at lejer er ansvarlig og erstatningspligtig, hvis noget skulle gå i stykker eller noget forsvinder.
5/6 '17 17:34
elene due mikkelsen
jeg er udlejer og i forbindelse med nye lejere brugte jeg flere timer på at redegøre for at lejemålet skulle være røgfrit - men fik det ikke skrevet ned i lejekontrakten. Da jeg så konstaterer at der ryges for fuld kraft i hele huset - taler jeg med lejer herom - men hun er bare så fræk - og siger at det står der ikke noget om i lejekontrakten .Nej men det var helt klar aftalen..
Der er et lejemål på første sal - og i den grad er generet af røg der kommer op alle steder.
Hvordan kan jeg komme af med en sådan lejer

7/6 '17 12:21
Morten
Jeg tror det bliver svært, men jeg ville nok kontakte en advokat. Evt. igennem SAPU.dk Det er mit bedste bud.
9/10 '17 16:46
Jesper
Hej Maltesmusten

Eventuelt ville jeg læse denne artikel som forklarer ret godt om depositum: https://www.legaldesk.dk/artikler/depositum-og-forudbetalt-leje

Jeg tror også at du kan få udfyldte lejekontrakter igennem dem til fornuftige penge.

Held og lykke med det!
Skriv dit indlæg her
Vigtigt
Dit indlæg skal være relevant i forhold til det vedkommende der startede tråden gerne vil have hjælp til. Hvis du selv gerne vil have hjælp, skal du oprette din egen, separate tråd.

Hvad er dit navn?
(Vises ved indlæg)
Din emailadresse?
(Vises ikke)
  Send mig en email, når der er nye indlæg i denne tråd.
Sikkerhedsspørgsmål
(For at undgå spam-indlæg)
Hvad er det sidste bogstav i navnet ANDERS?
 


Se flere boligannoncer

Mangler vi boligannoncer i dit område? Så skriv dine ønsker i forummet og vi vil gøre vores bedste, for at finde boligannoncer der lever op til dine krav. Vi finder boligannoncer med andelsboliger, lejeboliger og ejerboliger til dig. Vi glæder os til at høre fra dig.

Nye tråde via RSS


© 2006 - 2024 BitnoCom