Kan vi blive boende
Boliger.dk bruger cookies for at huske dine indstillinger, vise relevante reklamer og brugerstatistik. Nogle af disse data bliver delt med sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Hvis du fortsætter med at bruge Boliger.dk vil det ses som en accept af disse cookies. Få flere oplysninger. OK, det er forstået..
  Du er ikke logget ind. Log ind eller opret din egen gratis boligannonce.
Du er her: Forsiden af Boliger.dk > Forum > Jura > Kan vi blive boende
Boliger.dk - Kan vi blive boende
Opret annonce Boliger til leje Lejebolig søges Boliger til salg Køberkartotek Bytte bolig Forum
Forumoversigt

Opret et sprgsml

Kontakt Boliger.dk

Kan vi blive boende

20/4 '16 13:09
Brian
Hej,

Mit spørgsmål lyder, vores udlejer har bedt os om at fraflytte d.01.06.16, vi blev så sure over dette og fik sagt at vi ville fra flytte allerede d. 01.05.16, men problemet er vi har bare ikke fundet et sted vi kan bo, hvad gør man, kan man blive boende lidt endnu, eller hvordan ser det ud???
20/4 '16 17:49
Frederik
Hej Brian,

Din udlejer kan ikke smide dig ud med andet opsigelsesvarsel end det, der står i lejeloven.

Heller ikke selvom I har sagt ja til at flytte ud tidligere. I har derfor som minimum 3 måneders opsigelse.


Med venlig hilsen

Frederik
http://www.lejeblog.dk/
23/4 '16 5:58
Morten
Hej Frederik

Nu ved jeg ikke om du er uddannet advokat, nu hvor du skriver på vegne af lejebolig.dk? (På den anden side er det ikke så mange advokater der arbejder med linkbuilding...) Det skal jeg ærligt indrømme at jeg ikke er, men jeg har dog læst lejeloven og boligreguleringslovgivningen et par gange. Og så vidt jeg ved at er en opsigelse en opsigelse, om den er mundtlig eller skriftlig(brev, sms, messenger... what ever)

Det er rigtig at udlejer ikke kan opsige lejer med kortere varsel end der står i kontrakten(dog skal lejer altid fraflytte senest på dagen for kontraktudløb) Og opsigelsesvarslet er mig bekendt 12 måneder, de 3 måneder mener jeg umiddelbart er en misforståelse som mange benytter sig af i kontrakter som 3 måneders gensidig opsigelse, fordi lejer kan have op til 3 måneders opsigelsevarsel. Udlejer kan dog sagtens acceptere kortere tid, også selv om der står 3 måneder i lejekontrakten, da det anses som værende til fordel for lejer.

Men i det her tilfælde hvor lejer selv har opsagt lejemålet per 1. maj 2016 så må det være op til udlejer at bestemme hvad han/hun vil give tilladelse til. Muligvis har han/hun jo allerede fundet en nu lejer som skal flytte ind, eller planlagt at flytte tilbage selv... men altså, det fleste udlejere er jo mennesker, og de fleste mennesker er gode(der er nogle få virkelig onde mennesker i verden, hvor udfordringen kan være at de rejser en del, så man kan møde dem en gang imellem) og hvis I ellers har haft et fint forhold til hinanden, er udlejere også ofte villige til at hjælpe, hvis det er muligt. Så få da en god snak, inviter evt. på en venskabelig kop kaffe eller øl, det hjælper ofte :)

For mig er det trods alt lidt vigtigt for Brian at vide hvad det er han har at arbejde med, fordi udfordringen ofte er at lejer kommer med noget "magt" i hånden og truer udlejer med bål og brand. Det er bare meget ukonstruktivt, og især hvis man ikke har noget at have det i. Lovgivning er god til at løse konflikter, man ikke selv kan løse. Men den bedste løsning er nu som oftest at gå i dialog med hinanden. Hvis det ikke virker må man jo så arbejde med hvad man har at arbejde med. Men her er det jo så især fornuftigt at vide hvad man har at arbejde med ;)

Håber I finder ud af det.
Skriv dit indlæg her
Vigtigt
Dit indlæg skal være relevant i forhold til det vedkommende der startede tråden gerne vil have hjælp til. Hvis du selv gerne vil have hjælp, skal du oprette din egen, separate tråd.

Hvad er dit navn?
(Vises ved indlæg)
Din emailadresse?
(Vises ikke)
  Send mig en email, når der er nye indlæg i denne tråd.
Sikkerhedsspørgsmål
(For at undgå spam-indlæg)
Hvad er det sidste bogstav i navnet SVEND?
 


Se flere boligannoncer

Mangler vi boligannoncer i dit område? Så skriv dine ønsker i forummet og vi vil gøre vores bedste, for at finde boligannoncer der lever op til dine krav. Vi finder boligannoncer med andelsboliger, lejeboliger og ejerboliger til dig. Vi glæder os til at høre fra dig.

Nye tråde via RSS


© 2006 - 2022 BitnoCom