Er SMS bindende aftale mellem lejer og udlejer
Boliger.dk bruger cookies for at huske dine indstillinger, vise relevante reklamer og brugerstatistik. Nogle af disse data bliver delt med sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Hvis du fortsætter med at bruge Boliger.dk vil det ses som en accept af disse cookies. Få flere oplysninger. OK, det er forstået..
  Du er ikke logget ind. Log ind eller opret din egen gratis boligannonce.
Du er her: Forsiden af Boliger.dk > Forum > Jura > Er SMS bindende aftale mellem lejer og udlejer
Boliger.dk - Er SMS bindende aftale mellem lejer og udlejer
Opret annonce Boliger til leje Lejebolig søges Boliger til salg Køberkartotek Bytte bolig Forum
Forumoversigt

Opret et sprgsml

Kontakt Boliger.dk

Er SMS bindende aftale mellem lejer og udlejer

13/4 '16 10:58
Jess Lethan
Vi har en andelsbolig som vi lejer ud tidsbegrænset, da boligen er til salg. Vor lejer har boet der i 4 år, og vi har gentagne gange forlænget lejeaftalen med en allonge, ifølge hvilken aftalen ophører uden opsigelse pr. 1. juni 20**. Det er endvidere aftalt – efter lejers ønske - at lejeaftalen kan opsiges af begge parter i lejeperioden med 3 mdr. varsel til den 1. i en måned.
I marts måned havde vi en henvendelse fra potentielle købere, som så boligen den 7. marts og som efter ca. 14 dages betænkningstid ikke kunne købe. Vor lejer spurgte et par gange per SMS, om boligen var solgt eller om der var mulighed for at forlænge lejemålet. Den 23. marts meddelte vi vor lejer per SMS: ”Vi kan godt forlænge lejeaftalen og fremsender en allonge som tidligere. Bekræft venligst.” Den 24. marts svarer vor lejer per SMS ”Det lyder godt. Fremsend gerne en allonge”.
Vi fremsender en allonge som tidligere. Den 3. april ringer lejer og meddeler, at hun kun ønsker en forlængelse på en måned til 1. juli, da hun er ved at købe hus, og om hun kan rette i den fremsendte allonge. (Det kan hun ikke).
Den 4. april spørger hun per SMS: Er I interesserede i at forlænge lejekontrakten frem til 1. juli, eller skal vi holde os til gældende lejekontrakt som ophører 1. juni”.
Den 5. april sender vi hende et brev og beder hende forholde sig til den aftale vi har indgået per SMS den 23. og 24. marts som er bindende for begge parter. Vi beder hende sende allongen retur i underskrevet stand. Samtidig kan hun fremsende en skriftlig opsigelse med 3 mdr. varsel pr. 1. august.
Den 6. april skriver lejer per SMS: Jeg er ikke er interesseret i at forlænge lejeaftalen 1 år, men vil gerne forlænge den 1 måned, hvis det hjælper jer”.
Den 12. april ringer hun så og siger, at hun ikke har skrevet under på noget, og hun vil ikke betale til 1. august.
Hvordan er vi stillet ? Er aftalen per SMS bindende selvom allongen ikke er underskrevet af lejer ? Det bemærkes, at vor lejer kommunikerer med os per SMS og vi svarer per SMS. Det er sjældent vi taler i telefon.
23/4 '16 6:46
Morten
Hej Jess

Ja, men lad os da lige starte med at sige Jer hjerteligt tilykke for at dette fantastiske menneske hjælper Jer med ikke konstant at skyde Jer selv i foden... ;) Der er så mange forkerte ting i det I gør. Puha! Det er et klassisk forsøg på at få så meget som muligt af udgiften ved boligen dækket af lejer... uden at tænke over hvilke konsekvenser det kan have. Hvilket selvfølglig er set utallige gange før. Men altså I er på dybt vand.
1. Så har I selv lavet en aftale om at forlængelse af kontrakten skal ske ved gensidig underskrivelse af en allonge. Idet hun ikke har modtaget allongen til underskrift, er hun mig bekendt, i sin fulde ret til ikke at ville underskrive den hvis hun ikke ønsker forlængelsen, trods hun har ytret interesse for forlængelse af lejekontrakten per sms... Havde I ikke tidligere stillet krav om det, så havde det været en anden sag. Men så havde I igen stillet Jer en del dårligere.
2. I kan altså IKKE opsige lejer med 3 måneders varsel, det er altid 12 måneder lige gyldigt hvad I skriver i kontrakten(med mindre I udlejer et værelse...) Det er kun lejer som skal give op til 3 måneders opsigelsesvarsel.
3. Det er jo også noget fis når I siger at I ikke kan rette i allongen, men er et spørgsmål om at I ikke vil/ønsker det... hvilket I selvfølgelig selv er herre over.

Hvis jeg var Jer, ville jeg prise mig lykkelig over at I ikke har fået en lejer som udnyttede at I gentagende gange har forlænget lejekontrakten, gået til huslejenævnet med det, og fået dømt kontrakten uopsigelig. I ville i værste tilfælde kunne sidde 80+ år med en lejer, eller eventuelt have været nød til at gå 50% ned i pris for at sælge Jeres lejlighed som udlejningslejlighed(med lejer, som fortsat har ret til at bo der) Det kunne nemt have kostet Jer mange hundredetusindvis af kroner. Men giv dog den flinke dame en ekstra måned, som hun faktisk selv tilbyder at give Jer. Der lyder som en kvinde som faktisk tænker på Jer, men at I så tænker lidt mere på hvor meget I kan presse citronen. Det burde ikke være det store problem at finde lejere i dagens Danmark(alt efter hvor lejlighed er selvfølgelig) Så send nu den allonge på en måned og pris Jer lykkelige over hvor heldig I har været med Jeres lejer.

Håber I finder ud af det.
Skriv dit indlæg her
Vigtigt
Dit indlæg skal være relevant i forhold til det vedkommende der startede tråden gerne vil have hjælp til. Hvis du selv gerne vil have hjælp, skal du oprette din egen, separate tråd.

Hvad er dit navn?
(Vises ved indlæg)
Din emailadresse?
(Vises ikke)
  Send mig en email, når der er nye indlæg i denne tråd.
Sikkerhedsspørgsmål
(For at undgå spam-indlæg)
Hvad er det sidste bogstav i navnet VIGGO?
 


Se flere boligannoncer

Mangler vi boligannoncer i dit område? Så skriv dine ønsker i forummet og vi vil gøre vores bedste, for at finde boligannoncer der lever op til dine krav. Vi finder boligannoncer med andelsboliger, lejeboliger og ejerboliger til dig. Vi glæder os til at høre fra dig.

Nye tråde via RSS


© 2006 - 2022 BitnoCom