Opsigelse af lejer.
Boliger.dk bruger cookies for at huske dine indstillinger, vise relevante reklamer og brugerstatistik. Nogle af disse data bliver delt med sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Hvis du fortsætter med at bruge Boliger.dk vil det ses som en accept af disse cookies. Få flere oplysninger. OK, det er forstået..
  Du er ikke logget ind. Log ind eller opret din egen gratis boligannonce.
Du er her: Forsiden af Boliger.dk > Forum > Jura > Opsigelse af lejer.
Boliger.dk - Opsigelse af lejer.
Opret annonce Boliger til leje Lejebolig søges Boliger til salg Køberkartotek Bytte bolig Forum
Forumoversigt

Opret et sprgsml

Kontakt Boliger.dk

Opsigelse af lejer.

16/12 '15 6:08
DB
Jeg er udlejer af en ejerlejlighed. Jeg har siden oktober 2011 udlejet min lejlighed tidsbegrænset i to år af to omgange til den samme lejer (okt 2011-sep 2013 og okt 2013-sep 2015).. Det har hver gang stået på kontrakten, at det er en tidsbegrænset kontrakt.
Lejligheden har været lejet ud pga et større økonomisk tab, hvis jeg havde solgt den i 2011.

April 2015 informerer jeg min lejer om, at jeg gerne vil sætte lejligheden til salg og at der kommer en ejendomsmægler ud og kigger på lejligheden og at der skal tages billeder. Min lejer er hele vejen igennem meget forståelig og siger direkte, at han vil være meget behjælpelig, da han godt kan forstå, at jeg gerne vil sælge lejligheden, da jeg nu kan komme af med lejligheden uden gæld, plus jeg har fået barn og skal begynde at afdrage på lejligheden til januar 2016, og det vil belaste min økonomi.
Lejeren informeres om, at jeg har aftalt med ejendomsmægleren, at han får 3 måneders opsigelse, hvis lejligheden sælges.

Lejer er behjælpelig, men ejendomsmægleren fortæller, at de indimellem har problemer med at aftale fremvisninger af lejligheden. Jeg taler med min lejer, og vi får løst det, og lejeren nævner hver gang, at han selvfølgeligt vil gøre hvad han kan, for at jeg kan få lejligheden solgt.

I september kontakter jeg min lejer mhp at den tidsbegrænsede lejeperiode udløber, og om han vil blive boende med ny kontrakt, hvor jeg har tre måneders opsigelse som udlejer, ved et eventuelt salg. Det vil han rigtigt gerne, derfor får han en ny kontrakt, hvor dette står i under 'særlige tilføjelser'.

Nu har ejendomsmægler fået solgt lejligheden til prisen, jeg og kommende køber har underskrevet, de overtager 1/4-2016.
Dette informerer jeg mundtligt min lejer om, og at jeg vil sende ham en officiel opsigelse med posten. Her nævner min lejer pludselig, at han mener, at han har ret til 1 års opsigelse.

Har han ret til at blive boende i min lejlighed trods vi hele tiden har haft en aftale om 3 måneders opsigelse? Hvordan står jeg som udlejer?
18/12 '15 14:16
Morten
Hej DB

Ja, men det lyder som en klassisk udlejerfælde du er røget i. Jeg er ikke advokat, men har dog en del erfaring på området.

Men ja, som lejer af hele boligen(kun undtaget ved værelsesudlejning) har han ret til 1 års opsigelse. Man kan aftale meget i §11, men det kan dog ikke aftales dårligere vilkår end dem som lejeloven giver for lejer. Det står også i den kontrakt I sikkert har lavet. Derfor er det da meget fornuftigt at I har prøvet at skrive det ind i kontrakten. Men jeg er rimelig sikker på at den ikke holder i huslejenævnet, hvis lejer kører en sag og modstrider din opsigelse. Efter den gamle lov var det af hvad jeg ved af heller ikke gyldig nok grund at du skulle sælge, du skulle rent faktisk selv flytte tilbage. Der er reglerne dog ændret med den nye lejelov, så du kan opsige med et års varsel.

Så enten må du tale med lejer om en løsning, evt. hjælp ham med at finde en ny bolig(det er ofte derfor lejere helst ikke vil flytte) eller økonomisk kompensation kan også være en løsning(ikke at jeg har erfaring med det) Men umiddelbart står du ikke særlig stærkt. Men du kan selvfølgelig altid prøve at gå rettens vej. Men det er selvfølgelig bare dyrt...

Men på den anden side, hvis køber er gjort opmærksom på at der bor en lejer og de vilkår lejer bor under, så har køber principielt accepteret at købe en bolig med lejer i... Men ellers er der jo selvfølgelig en risiko for at handlen må gå tilbage.

Men ja, man skal være virkelig varsom med at leje ud hvis man ikke kender reglerne 100% eller benytter sig af advokatbistand. Det kan blive virkelig dyrt. Men lejeloven er desværre ikke lavet for at boligejere kan bruge lejere til at udjævne markedspriserne, så man kan sælge på mere gunstige/mindre dårlige tider. Men er i virkeligheden en lov der er lavet for at sikre billige lejeboliger også i storbyerne, så familier/folk med lavere indkomst også har mulighed for at bo der. Så man kan vel egentlig se privat udlejning som en form for offentlig ydelse, hvor meget man så end ønsker at medvirke som offentlig økonomisk bistand :OD

Håber I finder en løsning. Og rigtig glædelig Jul

27/4 '16 13:50
Hans
Hej DB og Morten

Det er korrekt at lejelovens bestemmelser om opsigelse og ophør i det hele taget er såkaldte præceptive bestemmelser. Dvs. de kan ikke ved aftale fraviges til skade for lejer. Dette har jeg selv lært på den hårde måde, men fik hjælp af www.sapu.dk til at redde mig ud af situationen.

Jeg mener dog at din køber selv har et ansvar for at gennemgå lejekontrakten og vilkårene for lejeforholdet, og det bliver således købers problem.

Jeg kan dog anbefale dig og/eller køber at benytte sapu.dk fordi de koster væsentligt mindre end en advokat, og er særdeles kompetente i spørgsmål om lejeret. De repræsenterer desuden kun private udlejere, og er dermed ret specialiseret i det område,

Mvh
Skriv dit indlæg her
Vigtigt
Dit indlæg skal være relevant i forhold til det vedkommende der startede tråden gerne vil have hjælp til. Hvis du selv gerne vil have hjælp, skal du oprette din egen, separate tråd.

Hvad er dit navn?
(Vises ved indlæg)
Din emailadresse?
(Vises ikke)
  Send mig en email, når der er nye indlæg i denne tråd.
Sikkerhedsspørgsmål
(For at undgå spam-indlæg)
Hvad er det sidste bogstav i navnet PIA?
 


Se flere boligannoncer

Mangler vi boligannoncer i dit område? Så skriv dine ønsker i forummet og vi vil gøre vores bedste, for at finde boligannoncer der lever op til dine krav. Vi finder boligannoncer med andelsboliger, lejeboliger og ejerboliger til dig. Vi glæder os til at høre fra dig.

Nye tråde via RSS


© 2006 - 2022 BitnoCom